Lounge Review: London Heathrow (LHR) Air Canada Maple Leaf Lounge T2
Μπορεί τα lounges της Lufthansa να αποτελούν την επιλογή των περισσότερων στο Terminal 2 του αεροδρομίου Heathrow λόγω της βολικής –έως στρατηγικής– θέσης τους, ωστόσο οι επιλογές των Gold μελών και των business/first επιβατών της Star Alliance δεν εξαντλούνται εκεί.
Περπατώντας μόλις λίγα λεπτά, ο επιβάτης βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο Terminal 2B, απ’ όπου συνήθως αναχωρούν τα μεγαλύτερα αεροσκάφη για τους μακρινούς προορισμούς. Στο κτήριο αυτό υπάρχουν τρία lounges εταιρειών της Star Alliance: το Maple Leaf της Air Canada που θα παρουσιάσουμ σε αυτό το άρθρο, το United Club της United και το SilverKris της Singapore Airlines.
Πρόσβαση σε αυτά έχουν όλοι οι Gold και business επιβάτες εταιρειών της Star Alliance, ακόμα κι αν ετοιμάζονται για μία «ταπεινή» πτήση εντός Ευρώπης!
«Η είσοδος στο Maple Leaf lounge μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς status της Star Alliance, επί πληρωμή».
Ειδικά για το Maple Leaf lounge πάντως, αξίζει να τονίσουμε ότι μπορείτε να μπείτε πληρώνοντας, χωρίς δηλαδή να έχετε κάποιο status με εταιρεία της Star Alliance. Η Air Canada τρέχει το δικό της πρόγραμμα ονόματι Maple Leaf Club, στο πλαίσιο του οποίου μπορείτε με CA$665 ετησίως (περί τα €455) να έχετε πρόσβαση σε περισσότερα από 230 lounges παγκοσμίως. Το αν αυτό σας συμφέρει ή όχι, θα το αποφασίσετε οι ίδιοι.
Είσοδος – χώροι
Η είσοδος στο Maple Leaf lounge της Air Canada βρίσκεται στο κέντρο του Terminal 2B, με το που βγείτε από τις κυλιόμενες σκάλες και δίπλα στην πύλη B36. Ακολουθείτε τη σήμανση, παίρνετε το ασανσέρ και μόλις βγείτε –από την αντίθετη πλευρά– στρίβετε αριστερά. Στα δεξιά βρίσκεται το SilverKris lounge.
Περνώντας τη ρεσεψιόν έχετε δύο επιλογές. Αριστερά βρίσκεται ο χώρος εστίασης με ένα μεγάλο πάσο και τραπέζια. Η χωρητικότητά τους δεν είναι μεγάλη, ωστόσο σε κάθε περίπτωση μπορείτε να πάρετε το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό σας και να το απολαύσετε σε κάποιον άλλο χώρο του lounge. Ακριβώς πίσω από τα τραπέζια με τον άνετο πάγκο, ένας μακρύς διάδρομος οδηγεί στις τουαλέτες και το ντους –για το τελευταίο, θα πρέπει να συνεννοηθείτε με το προσωπικό πρώτα.
Στο πίσω τμήμα του lounge ξεχωρίζει ένα υπερμέγεθες σταντ στον τοίχο με ράφια γεμάτα περιοδικά και εφημερίδες. Μπορείτε να διαλέξετε ό,τι θέλετε και φυσικά να το πάρετε μαζί σας φεύγοντας. Από πίσω του υπάρχει ακόμα ένα πάσο με σκαμπό αν προτιμάτε έναν πιο ήσυχο χώρο για να φάτε ή να δουλέψετε. Ανάμεσα στο πάσο και τη ρεσεψιόν βρίσκεται μία αίθουσα συνεδριάσεων με ένα μεγάλο τραπέζι και ένα όμορφο μοντέλο ενός Boeing 787.
Η άλλη πλευρά του lounge είναι και εκείνη που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει τραπέζια και καρέκλες καθώς επίσης και αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες και πολυθρόνες. Το μισό τμήμα μάλιστα του συγκεκριμένου χώρου είναι ελαφρά υπερυψωμένο, προσφέροντας εξίσου καλή θέα στη μεγάλη τζαμαρία με τα μπροστινά τραπέζια.
Μιλώντας για θέα, βλέπετε τον χώρο στάθμευσης ανάμεσα στo Terminal 2 και 2B καθώς και τον χώρο που κάποτε βρισκόταν ένα τμήμα του Terminal 1 –και που για την ώρα είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο καθώς εκτελούνται έργα για την επέκταση του Terminal 2. Τουλάχιστον στο οπτικό σας πεδίο βρίσκονται αρκετά αεροσκάφη ενώ στα δεξιά μπορείτε να χαζέψετε και απογειώσεις από τον βόρειο διάδρομο 09L/27R.
Επιλογές – σέρβις
Έχοντας βρεθεί στο Maple Leaf lounge σε δύο διαφορετικές ώρες της ημέρας, μπορώ να πω ότι έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από τις επιλογές. Τα ζεστά φαγητά είναι τουλάχιστον τέσσερα, ενώ υπάρχουν αρκετά αλλαντικά και τυριά και σαλάτες. Το ίδιο ισχύει για τα ψωμάκια (στην τελευταία μου επίσκεψη μέτρησα επτά διαφορετικά είδη και μπορεί να μου ξέφυγε και κάποιο) ενώ υπάρχει δυνατότητα ψησίματός τους.
Το πρωινό ήταν το κάτι άλλο αφού σερβίρονταν διαρκώς ζεστές κρέπες και βάφλες μαζί με κομμάτια φρούτων (φράουλες, ακτινίδια και ανανάδες). Σε συνδυασμό δε με το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) και τη σοκολάτα δημιουργούν ένα εκπληκτικό μείγμα που μπορεί να σας στείλει στο αεροσκάφος… υπέρβαρους αν δε συγκρατηθείτε. Τα επιδόρπια –κατά το μεσημεριανό– ήταν ικανοποιητικά ενώ υπήρχαν και φρούτα.
Στον χώρο βρίσκεται μηχανή του καφέ με όλες τις συνήθεις επιλογές. Αν και η ποικιλία των ροφημάτων δεν ήταν η μεγαλύτερη που έχω δει σε lounges, εντούτοις θεωρώ πως καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων. Ο καφές πάντως ήταν μια χαρά οπότε παράπονο δεν είχα. Το μπαρ του lounge είναι πλήρως εξοπλισμένο με μεγάλη γκάμα κρασιών, μπυρών, λικέρ και λοιπών αλκοολούχων ποτών. Ξεχωρίζει η limited έκδοση του κονιάκ Camus για όσους θέλουν να το «βρέξουν» πριν την πτήση τους.
Στο lounge θα βρείτε Wi-Fi καθώς και πρίζες και υποδοχές USB για τη φόρτιση των συσκευών σας. Αξίζει να αναφέρω κάπου εδώ ότι και τις δύο φορές που το έχω επισκεφθεί, ο κόσμος μέσα ήταν ελάχιστος. Το Terminal 2B έχει πολύ συγκεκριμένο κόσμο έτσι κι αλλιώς, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Gold και business επιβατών της Star Alliance που πετούν από το Terminal 2Α σπάνια θα κάνουν το… ταξίδι μέχρι το απομακρυσμένο 2B.
Εντυπώσεις
Η εικόνα που μου άφησε το Maple Leaf lounge και τις δύο φορές που βρέθηκα εκεί ήταν η καλύτερη. Πλήρως εξοπλισμένο, με μεγάλη γκάμα επιλογών σε φαγητό και ποτό, πολλούς χώρους για να καθίσει αναπαυτικά κανείς και ελάχιστο κόσμο, μου επέτρεψε να χαλαρώσω πριν τις μακράς διαρκείας πτήσεις μου.
Ακόμα κι αν πετάτε από τις Α πύλες του Terminal 2 λοιπόν –και μπορείτε να διαθέσετε λίγη παραπάνω ώρα για το πηγαινέλα της διαδρομής– το Maple Leaf είναι μία εξαιρετική πρόταση, ιδίως τις ώρες αιχμής που τα lounges της Lufthansa ασφυκτιούν. Αν μάλιστα η πτήση σας αναχωρεί από το Terminal 2B, τότε το lounge της Air Canada δικαιούται να αποτελεί την πρώτη σας στάση.